Ero

Lasten vanhemmista monet ovat eronneet ja lapset asuvat joko toisen vanhemman luona tai vuorotellen kummankin luona. Vanhempien ero on kaikille perheen­jäsenille yleensä kriisi. Ero tarkoittaa muutosta ihmis­suhteissa ja arki­elämän toiminnoissa.

Eroon liittyy monen­laisten tunteiden läpi­käymistä sekä käytännön asioiden hoitamista, joka voi toisinaan olla raskasta. Hyvin hoidettu ero mahdollistaa kuitenkin niin lasten kuin aikuistenkin hyvän elämän kriisin jälkeen.

Tukea erotilanteen järjestelyissä ja sopimuksissa

Eroon liittyvät sopimukset tehdään lastenvalvojan luona. Hänen kanssaan voi keskustella eroon liittyvistä kysymyksistä jo ennen eropäätöstä. Eroon liittyvää sovittelua tehdään perheneuvolassa ja perheasioiden neuvottelukeskuksessa.

Eroon liittyvät käytännön asiat pitävät vanhemmat kiireisinä ja mikäli asioiden hoitamisen ajaksi tarvitaan lastenhoitoapua, vanhemmat voivat kääntyä lapsiperheiden kotipalvelun puoleen.

Kaupunki tarjoaa myös toistuvasti eroperheille erilaisia vertaistukiryhmiä eron käsittelyyn. Niistä voi saada tietoa ajankohtaisesti eri tiedotusvälineiden kautta sekä soittamalla lapsi- ja perhesosiaalityöhön.

Perhe­neuvonnasta ja diakonia­työstä tukea ero­tilanteessa

Perheasiain neuvottelukeskus palvelee parisuhteen pulmien neuvotteluapuna. Seurakuntien ylläpitämä Perheasiain neuvottelukeskus tarjoaa mahdollisuuden tutkia tasapuolisesti parisuhteen vahvuuksia ja kehityshaasteita sekä etsiä näkökulmia vaikeuksien ratkaisemiseksi.

Pieksämäkeä lähin Perheasiain neuvottelukeskus sijaitsee Mikkelissä. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja asiakkaalle maksuttomia eivätkä edellytä kirkon jäsenyyttä. Perheneuvonnan työmuotoja ovat yksilö-, pari– ja perheneuvottelut. Yhteydenotot ja ajanvaraukset p. 0400 143 260 ma-to klo 9-11.

Älä jää erotilanteessa yksin. Niin aikuiselle kuin lapselle saat vertaistukea myös seurakunnan harrastustoiminnasta.