Yksinäisyys

Yksinäisyydellä tarkoitetaan tilaa, jossa ihminen on yksin ilman omaa tahtoaan. Yksinäisyys on ihmisen henkilö­kohtainen kokemus ja tunne; joku voi myös viihtyä yksin eikä koe olevansa yksinäinen. Yksinäisyys ei ole sairaus, mutta se voi sairastuttaa ihmisen. Ihminen voi kokea olevansa yksinäinen missä tahansa ikä­vaiheessa.

Apua ja vertaistukea lapsen, nuoren, aikuisen tai perheen yksinäisyyteen

Myös perhe voi kokea olevansa yksin. Pieksämäen kaupunki järjestää Perheiden talossa avoimen varhaiskasvatuksen palveluina leikkikerhoja ja avoimia perhekerhoja sekä erilaisia ryhmätoimintoja yhdessä yhteistoimintatahojen kanssa. Siellä voi tavata muita lapsiperheitä ja vaihtaa ajatuksia.

Myös Pieksämäen nuorisotoimi järjestää monenlaista toimintaa ja ryhmiä lapsille ja nuorille, joihin osallistuminen voi lievittää yksinäisyyden tunnetta. Lapsi tai vanhempi voi puhua koulussa lapsen yksinäisyydestä vaikka oppilas- ja opiskelijahuollon henkilökunnalle, kuten koulukuraattorille, psykologille tai terveydenhoitajalle. Oppilas- ja opiskelijahuollolla on keinoja auttaa sekä tarvittaessa ohjata eteenpäin muihin palveluihin.

Perheiden palveluihin yhteyttä ottamalla on mahdollisuus selvittää voiko lasta tai perhettä tukea esimerkiksi tukihenkilötoiminnan tai tukiperhepalvelun avulla.

Etsivä nuorisotyö ja Ohjaamo auttaa

Mikäli et oikein tiedä keneltä kysyä, kysy etsivältä nuorisotyöntekijältä! Hän auttaa niissa asioissa, mihin apua kaipaat! Mutta ennen kaikkea, autamme sinua löytämään oman juttusi. Palvelumme on tarkoitettu kaikille alle 29-vuotiaille nuorille. Se on aina vapaaehtoista, luottamuksellista ja maksutonta.

Ohjaamo on kaikille alle 30-vuotiaille tarkoitettu paikka. Luottamuksellista ja ilmaista neuvontaa sekä tukea elämän eri tilanteisiin työllistymisestä asumiseen ja kaikkeen siltä väliltä.

Mitä Sinulle kuuluu? Kuinka voit?

Omaishoitaja, haluaisitko rauhallisen, kahdenkeskisen keskusteluhetken OmaisOiva-työntekijän kanssa?

OivaHetki tarjoaa Sinulle mahdollisuuden keskustella luottamuksellisesti omaishoitoon liittyvistä asioista ja tilanteestasi, purkaa mieltäsi ja tuulettaa tunteitasi.

OivaHetki voi olla kotikäynti tai tapaaminen toimistolla, kahvilassa tai muussa sovitussa paikassa.

Ota yhteyttä, soita, viestitä tai laita s-postia, olemme Sinua varten, valmiina kuuntelemaan ja jakamaan yhteisen hetken!

Seurakunnasta löytyy harrastus­mahdollisuuksia ja tukea yksinäisyyteen

Useimmat ihmiset kokevat jossakin elämän vaiheessa yksinäisyyttä. Myös perhe voi kokea yksinäisyyttä. On tärkeää löytää muita samassa tilanteessa olevia lapsia, nuoria ja perheitä. Seurakunta järjestää monenlaisia tapahtumia ja kaikille avointa harrastustoimintaa. Yleensä toiminta on maksutonta.

Tutustu seurakunnan toimintaan ja tule mukaan. Voit ottaa myös yhteyttä seurakunnan työntekijöihin. Saat keskusteluapua tilanteessasi ja henkilökohtaista tukea löytää kiinnostavaa toimintaa perheelle, lapselle ja nuorelle.

Pieksämäen seudun 4H-yhdistys lasten ja nuorten kasvun tukena

Pieksämäen seudun 4H-yhdistys tarjoaa lapsille ja nuorille monipuolista toimintaa kerhojen, leirien, kurssien ja koulutusten, 4H-yrittäjyyden sekä työllistämis- ja hanketoiminnan muodossa.

Työpalvelun kautta saat avuksesi reippaat kotiaputyöntekijät, lemmikinhoitajat ja pihatyöntekijät.

Nuoret voivat tienata itse omaa rahaa perustamalla oman 4H-yrityksen, toteuttaa unelmia hakemalla Itse tehty -projektirahaa ja lähteä 4H:n kautta ulkomaille kv-vaihtoon.

Olemme olemassa, jotta Pieksämäkeläisistä lapsista kasvaisi aktiivisia, vastuullisia ja yritteliäitä nuoria ja aikuisia.

Tekemällä oppii parhaiten!