Väki­valta

Väkivalta on käyttäytymistä, joka pelottaa, loukkaa ja vahingoittaa toista ihmistä joko henkisesti, fyysisesti, taloudellisesti, seksuaalisesti, sosiaalisesti tai uskonnollisesti. Väkivaltaa on myös kaltoin­kohtelu, hoidon laimin­lyönti, sekä vainoaminen. Lähi­suhde- ja perhe­väki­vallalla on siis lukuisia ilmenemis­muotoja. Sille on ominaista erilaiset vaiheet, jolloin väki­valta välillä vähenee ja välillä pahenee.

Väkivalta on aina rikos ja se huonontaa sen kohteeksi joutuneen ihmisen elämän­laatua ja turvallisuutta. Väki­vallasta vaikeneminen pahentaa asiaa. Väki­vallan tunnistaminen ja puheeksi ottaminen ovat ensimmäisiä askeleita muutokseen.

Apua väkivaltaa kokeneille

Väkivaltaan on mahdollista saada apua, kun siitä rohkaistuu puhumaan joko sen uhri tai tekijä. Asian voi ottaa puheeksi missä tahansa Pieksämäen kaupungin organisaation toimipisteessä, koska kaupunki on kouluttanut laajasti avainhenkilöitä auttamaan väkivallan kohdanneita ihmisiä. Pieksämäen kaupungin alueella toimii lähisuhdeväkivaltatyöryhmä, jonka tehtävänä on koordinoida väkivallan ehkäisy- ja hoitotyötä.

Luottamuksellista keskusteluapua

Oletko kokenut väkivaltaa tai sen uhkaa?  Älä jää yksin tunteinesi ja kokemuksinesi.  Voit ottaa yhteyttä seurakunnan työntekijöihin. Keskustelut ovat luottamuksia ja sinua tuetaan tilanteessa eteenpäin sekä hakemaan tarvittaessa lisäapua.